Turvaa. Työtä. Hyvinvointia.
Ammatiltani olen vanginvartija ja työskentelen Riihimäen vankilassa. Lisäksi toimin Riihimäen kaupunginvaltuutettuna ja kaupunginhallituksen jäsenenä. Olen myös Kanta-Hämeen hyvinvointialueen aluevaltuutettu sekä aluehallituksen jäsen.
Muita luottamustehtäviäni:
- Osuuskauppa Hämeenmaan hallintoneuvoston jäsen
- SDP:n sisäisen turvallisuuden ja kriisinkestävyyden työryhmän jäsen
Olen asunut koko ikäni Hämeessä, ja ollut mukana alueen päätöksenteossa useampia vuosia. Alueen historiasta ja nykytilanteesta minulla on siten kohtuullisen selkeä kokonaiskuva.
Olen aina ollut innostunut liikunnasta ja lapsesta lähtien melkein laji kuin laji on kuulunut valikoimaan. Jalkapalloa olen pelannut koko ikäni, ja pelivuosia on kertynyt mm. FC Hämeenlinnassa, Riihimäen Palloseurassa ja Forssan kupeessa Someron Voimassa.
Lisäksi kulttuuri on minulle erittäin tärkeä hyvinvoinnin lähde. Olen soittanut pianoa, ja musiikkiluokka jätti lähtemättömän kipinän musiikkiin. Aikuisena olen nauttinut muustakin kulttuuritarjonnasta monipuolisesti.
Vuonna 2012 kamppailimme urheiluseuran johtokunnassa liikunnan olosuhteiden kanssa. Päätin lyödä itseni likoon, ja lähdin ehdolle ensimmäisiin vaaleihini. Paljon on tapahtunut tuon jälkeen ja nykyisin toimin mm. Riihimäen kaupunginvaltuustossa ja -hallituksessa sekä Kanta-Hämeen hyvinvointialueen aluevaltuustossa ja -hallituksessa. Pääteemani ovat Turvaa, Työtä ja Hyvinvointia.
Turvaa – onko Suomessa turvallista elää?
- Kaikille on taattava turvallinen lapsuus ja ympärilleen turvallisia aikuisia. Kiusaamiseen on puututtava kaikilla yhteiskunnan tasoilla, eikä päätöksenteko voi tehdä tästä poikkeusta.
- Tuloerojen maltillisuus lisää yhteiskunnan turvallisuutta. Valtionhallinnon on tehtävä ratkaisuja, joilla turvataan kaikkien mahdollisuus toimeentuloon. Samalla on huolehdittava valtion varojen vastuullisesta käytöstä ja varmistaa, että teemme vain tarpeellisia hankintoja.
- Harrastusmahdollisuudet varmistamalla voimme ehkäistä syrjäytymistä. Helpoin tapa estää nuorten jengiytymistä on pitää nuori mukana mielekkäässä seurassa. Liikkuvat-kokonaisuutta on jatkettava, jotta liikunta voisi olla mukana jokaisen lapsen elämässä.
Työtä – miten varmistetaan kaikille mielekkäitä töitä?
- Työvoiman riittävyyden takaamiseksi on tehtävä kaikki mahdollinen työperäisen maahanmuuton edistämiseksi. Myös työelämän tasa-arvon edistämistä on jatkettava.
- Uusien työtapojen kehittämistä on tuettava ennakkoluulottomasti. Tutkimukseen, kehittämiseen sekä innovaatioihin on panostettava.
- Annetaan työmarkkinaosapuolten neuvotella työehdoista ja turvataan suomalaisten työmarkkinoiden sopimuskulttuuri.
Hyvinvointia – miten Suomessa voitaisiin jatkossa paremmin?
- Nuorten mielenterveysongelmien hoitamiseen on satsattava monialaisesti. Terveyspalveluissa ei pystytä korjaamaan kaikkia ongelmia, vaan yhteiskunnan toiminnassa on panostettava hyvinvoinnin edistämiseen.
- Suomalaisen hyvinvointivaltion selkärankana ovat kaikille tarjottavat julkiset palvelut, joita yksityinen puoli ja kolmas sektori tukee. Laadukkaat koulutus-, varhaiskasvatus- ja sote-palvelut on turvattava. Samalla on panostettava niiden kehittämiseen muuttuvassa maailmassa.
- Meidän vastuullamme on huolehtia ainutlaatuisesta suomalaisesta luonnosta ja elinympäristöstämme. Näin pidämme maamme elinvoimaisena ja luomme edellytyksiä uudenlaiselle elinkeinotoiminnalle sekä talouden kantokyvylle.